T5540, Уеб сензор за CO2 (0-2000 ppm)

Каталожен № T5540.
T5540, Уеб сензор за CO2 (0-2000 ppm)
Web Sensor с Ethernet интерфейс за отдалечено измерване концентрацията на въглероден диоксид (СО2). Вътрешен сензор с обхват от 0 до 2000 ppm СО2. WWW, ModbusTCP, SNMPv1, SOAP, XML протоколи за комуникация. E-mail, SNMP Trap и Syslog дистанционна аларма. Доставя се заедно със софтуер, сертификат за калибриране, декларация за съответствие и ръководство за работа.
Цена: 660,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този Web Sensor е предназначен за отдалечено измерване концентрация на CO2 във въздух без наличие на агресивни газове и вещества.

 

Комуникационният интерфейс на Web сензора е Ethernet.

 

Методът за измерване на CO2 се базира на NDIR сензор с двойна дължина на вълната и автоматично компенсиране на ефектите на стареене. Модулът CO2 е изключително устойчив на замърсяване и предлага експлоатация без поддръжка и изключителна дългосрочна стабилност.

 

Измерените стойности могат да бъдат прочетени в „SLOW mode“ (филтриран, осреднен) или в „FAST mode“ (текущи стойности без осредняване). „SLOW mode“ има предимства в приложения като климатичен контрол, защото филтрира кратко време. Като пример издишаният въздух от служител, преминаващ през сензора, може да повлияе отрицателно на управлението на климата с кратко време за реакция, тъй като контролът ще предизвика промяна на вентилацията въз основа на това еднократно измерване. Напротив, в режим „FAST“ не се използва софтуерен филтър за изчисляване на изходната стойност. Този факт добавя шум от тип. ±30ppm, което трябва да се вземе предвид по отношение на точността. От принципно измерване е измерената стойност на концентрацията на CO2 зависи от стойността на въздушното налягане - височината на мястото на монтаж. Поради тази причина е подходящо за точно измерване, да се зададе надморската височина на мястото на инсталиране.

 

Измерените стойности могат да бъдат показани на LCD дисплея или да бъдат прочетени чрез Ethernet връзка. Визуалната индикация за концентрацията на CO2 се осигурява от трицветния светодиод. Поддържат се следните формати:

 • Уеб страници с променлив изглед на потребителя и XML файлове
 • Протокол Modbus TCP
 • SNMPv1 протокол
 • SOAP протокол

 

Устройството може да се използва и за проверка на измерените стойности и ако превиши предварително определен лимит да се изпращат предупредителни съобщения. Възможни начини за изпращане на предупредителни съобщения:

 • Изпращане на имейли до 3 адреса за електронна поща
 • Изпращане на SNMP капани до 3 конфигурируеми IP адреса
 • Показване на състоянието на алармата на уеб страницата
 • Изпращане на съобщения до Syslog сървър

 

Настройката на устройството може да се извърши чрез софтуера TSensor или уеб интерфейса. Софтуерът TSensor може да бъде свален безплатно от уебсайта на производителя.

 

Устройството не поддържа PoE захранване през Ethernet кабел. Трябва да се използва PoE сплитер. Съвместим PoE сплитер може да бъде закупен като допълнителен аксесоар. Разделителят трябва да има 12V изход с приблизително 1W.

 

За да инсталирате уреда е необходимо следния минимум от допълнително оборудване.

 • адаптер за захранване 9 - 30V / 200mA
 • LAN връзка RJ45 с подходящ кабел
 • свободен IP адрес във вашата мрежа

 

Доставя се заедно със софтуер, сертификат за калибриране, декларация за съответствие и ръководство за работа.

 

Спецификации

Измервани величини

Концентрация на въглероден диоксид (СО2)

Обхват на измерване

0 … 2000 ppm СО2

Точност

±(50 ppm +2% от измереното) при 25°C и 1013hPa

Резолюция

1 ppm

Работна температура

От -30 до +60°C

Канали

Вътрешен СО2 сензор

Комуникационен изход

Етернет

Интервали на измерване

15 s

Протоколи за комуникация

WWW, ModbusTCP, SNMPv1, SOAP, XML

Алармени протоколи

E-mail, SNMP Trap, Syslog

Захранване

9-30Vdc

Защита

IP30

Размери

88,5 x 72,5 x 39,5 mm (W x H x D)

Тегло

Прибл. 140 g

http://www.cometsystem.com/Sauermanngrouphttp://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/sensithttp://www.tandd.com/index.htmlTME.euhttp://www.vernier.com/
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG