H5021, Сензор-реле за CO2

Каталожен № H5021.
H5021, Сензор-реле за CO2
Трансмитер-регулатор с два релейни изхода за измерване концентрацията на въглероден диоксид (CO2). Обхват на измерване от 0 до 10000 ppm СО2. Измерването се извършва чрез една външна СО2 сонда, която е свързана с регулатора с 1m кабел. Два релейни изхода с възможност за задаване и определяне на алармени лимити за всяко едно от тях.
Цена: 1 380,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Концентрацията на въглеродния диоксид (CO2) напоследък се счита за важен параметър, който определя качеството на работната среда. Това е особено важно за сгради и помещения, където се събират много хора (заседателни зали, болници, училища, кина, театри, детски градини, др.). С помощта на този CO2 регулатор, инженерите и експертите по околна среда заедно със здравните специалисти могат да оптимизират вентилацията за създаване на здравословен условия за робота.

 

Измерването на CO2 се основава на доказаните със своята точност недисперсионни инфрачервени сензори (NDIR). Уникалната и патентована технология за автоматично калибриране компенсира стареенето на инфрачервения източник и гарантира висока надеждност, дългосрочна стабилност и елиминира необходимостта от периодично повторно калибриране в областта.

 

Области на приложение:

  • Управление на системите за сграден мениджмънт (HVAC)
  • Фирми и организации занимаващи се с климатични технологии
  • Училища, университети, заседателни зали, болници, кина, театри
  • Метеорологични станции, др.

 

Трансмитер-регулаторът е снабден с два релейни изхода за алармени указание или за контрол на външни устройства. Всяко реле е със собствена настройка за забавяне, хистерезис и активиране на звуков сигнал. Настройките се извършват от клавиатурата или през компютър. За настройка от PC е необходим специализиран софтуер (доставя се заедно с устройството) и интерфейсен кабел SP003 (поръчва се отделно, 27,00 EUR без ДДС).

 

Сензорът за измерване на CO2 концентрацията е монтиран във външна сонда, свързана с трансмитера посредством 1m кабел. Кабели с дължина 2 или 4 метра, могат да бъдат поръчани допълнително. Трансмитер-регулаторът има голям LCD екран, който при желание може да бъде изключен.

 

Устройството се доставя заедно със софтуер, сертификат за калибриране, декларация за съответствие и ръководство за работа.

 

Спецификации

Измервани величини

Концентрация на въглероден диоксид (СО2)

Обхват на измерване

0 … 10000 ppm СО2

Точност

±(100ppm +5%) при 25°C и 1013hPa

Резолюция

0,1 ppm

Конструкция

С външна сонда, индустриален дизайн

Изходящи релета

2 броя

Максимално напрежение: 50V

Максимален ток: 2 А

Максимално мощност: 60 VA

Работна температура

От -30 до +60°C

Канали

1 бр. външен СО2 сензор

Звукова аларма

Вградено сигнално устройство – превключваема

Захранване

9-30Vdc

Защита

IP65

Дължина на кабела на сондата

1 метър (опции 2, 5 и 10m)

Размери

136 x 150 x 45 mm (W x H x D)

Тегло

Прибл. 360 g

http://www.cometsystem.com/Sauermanngrouphttp://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/sensithttp://www.tandd.com/index.htmlTME.euhttp://www.vernier.com/
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG