Сензорна количка

Каталожен № GDX-CART.
Сензорна количка
Количка с вградени безжични сензори за едномерни динамични и кинематични експерименти. Директно свързване с вашия компютър, лаптоп или смарт устройство безжично чрез Bluetooth и безплатен софтуер. Предназначена за изследване на силата, позицията, скоростта и ускорението, без да са необходими никакви кабели или допълнително оборудване. Сензор-количката (зелена или жълта) се доставя заедно с кука, плоска гумена броня, контролер за преобръщане, празни капачки, micro USB кабел и ръководство за работа.
Цена: 470,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Тази количка включва вградени безжични сензори за едномерни динамични и кинематични експерименти. Тя се свързва с вашата платформа директно чрез безжична технология Bluetooth®. С тази количка, учениците могат да изследват силата, позицията, скоростта и ускорението директно върху устройство с Bluetooth, без да са необходими никакви кабели или допълнително оборудване. Всяка количка разполага с вградени сензори, които опростяват настройката на експеримента и позволяват извършването на изследвания на или извън трасето.

 

Go Direct Sensor Cart може да се използва за демонстрации на кинематика и динамика, но може да се използва и като индивидуален сензор. Например, окачете пружината от сензора за сила, за да изследвате простото хармонично движение или прикрепете количката към въртящата се маса, за да изследвате центробежното ускорение.

 

Всяка количка включва:

 • Колело с енкодера за отчитане на позицията
 • 3-осен акселерометър за измерване на независимо ускорение
 • ±50 N датчик за измерване силата на натискане и изтегляне
 • Тежести за промяна на общата маса
 • Бутало за изследване на сблъсък и импулс
 • Колела с ниско триене за равномерно движение
 • Сменяеми магнити и кука за еластични и нееластични сблъсъци

 

Go Direct Sensor Cart може да се използва в най различни експерименти, например:

 • Събиране на данни за положението, скоростта и ускорението, когато количката се движи свободно нагоре и надолу по наклон.
 • Наблюдаване на сблъсъците между две колички, тест за запазване на инерцията или за измерване на енергийните промени по време на различни видове сблъсъци.
 • Проучване на връзката между сила, маса и ускорение.
 • Проучване на енергиите, включени в обикновеното хармонично движение.
 • Измерване на инерцията на количката и нейното сравняване с импулса, който получава.

 

Go Direct Sensor Cart се свързва директно с вашето мобилно устройство, Chromebook ™ или компютър чрез безплатното софтуерно приложение за графичен анализ Graphical Analysis™ 4 app.

 

Go Direct Sensor Cart се предлага и като част от Dynamics Cart и Track System с Go Direct Sensor Cart.

 

Окомплектовка

Сензор-количката (зелена GDX-CART-G или жълта GDX-CART-Y) се доставя заедно с кука, плоска гумена броня, контролер за преобръщане, празни капачки, micro USB кабел и ръководство за работа.

Спецификации

Обхват на измерване

Сила: ±50 N

Ускорение: ±160 m/s2

Разделителна способност на позицията

0.25 mm, отчитана по подразбиране със стъпки от 1 mm

Видео1

Видео2

http://www.cometsystem.com/Sauermanngrouphttp://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/sensithttp://www.tandd.com/index.htmlTME.euhttp://www.vernier.com/
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG