Сензор за сила и ускорение

Каталожен № GDX-FOR.
Сензор за сила и ускорение
Сензор за директна сила и ускорение, свързан с триосен акселерометър. Обхват на измерване на силата от ±0,1 N и до ± 50 N. Може да се използва в класната стая или на открито. Директно се свързва чрез Bluetooth® или чрез USB към вашата платформа. Препоръчва се за колежи, гимназии и средни училища. Доставя се заедно с прикачващи накрайници, винт от найлон, помощна щанга, микро USB кабел и ръководство за работа.
Цена: 275,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Сензорът за директна сила и ускорение Go Direct Force се състои от сензор за сила, триосен акселерометър и триосен жироскоп. Вземете го на влакче в увеселителен парк или на люлка. Използвайте няколко сензора за директна сила и ускорение от тавана, за да извършите експеримент с 3-D вектор на сила или закачете на куката и я завъртете в хоризонтален или вертикален кръг. В безжичния режим вашето въображение е единственият ограничителен фактор!

 

Go Direct Force може да се използва в различни експерименти:

 • Изучаване на Третия закон на Нютон чрез свързване на куките на два силови сензора с гумена лента.
 • Използвайте сензора за сила, за да издърпате обект и определите силите на триене.
 • Поставете сензорите в динамичните колички, за да проучите силите и ускоренията при сблъсъци.

 

Сензорът се захранва с акумулаторна батерия, която предлага дълъг живот и осигурява винаги готовност за работа. Състоянието на батерията може да бъде наблюдавано директно от безплатното приложение Graphical Analysis 4 app. Ако батерията е изтощена, просто свържете сензора към кабела за зареждане и продължете да събирате данни - без прекъсвания или неудобства за вас или вашите ученици.

 

Всички Go Direct сензори се свързват директно с вашето мобилно устройство, Chromebook или компютър, като използват безплатното приложение Graphical Analysis 4 app - не е необходимо допълнително оборудване или софтуерни покупки. Сензорите Go Direct могат да се използват кабелно чрез USB или безжично чрез Bluetooth, което ви позволява да изберете най-доброто решение за вашата класна стая или лаборатория.

 

Съвместими софтуер и интерфейс

 • LabQuest 2
  ПЪЛНА ПОДДРЪЖКА Go Direct® Sound Sensor се поддържа изцяло от LabQuest 2 (версия 2.8.5), самостоятелен регистратор на данни с вграден софтуер за графики и анализи. Безжичното свързване на този сензор с LabQuest 2 изисква безжичен адаптер за безжична връзка, когато се използва с по-стари модели на LabQuest 2.
 • Компютри
  ИНТЕРФЕЙС - НЯМА ИЗИСКВАНЕ ЗА ИНТЕРФЕЙС
  СОФТУЕР – изисква безплатния Графичен анализ 4 за компютри ВЕРСИЯ 4.7.1
  Забележка: Bluetooth® връзката се поддържа само компютри с Windows 10 или Mac OS X 10.10 или по-нови. Компютърът трябва също да има съвместимо Bluetooth 4.0 радио.
 • Chromebook
  ИНТЕРФЕЙС - НЯМА ИЗИСКВАНЕ ЗА ИНТЕРФЕЙС
  СОФТУЕР – изисква безплатния Графичен анализ 4 за Chrome ВЕРСИЯ 4.7.1
 • iOS
  ИНТЕРФЕЙС - НЯМА ИЗИСКВАНЕ НА ИНТЕРФЕЙС
  СОФТУЕР – изисква безплатния Графичен анализ 4 за iOS ВЕРСИЯ 4.7.1
 • Android
  ИНТЕРФЕЙС - НЯМА ИЗИСКВАНЕ ЗА ИНТЕРФЕЙС
  СОФТУЕР – изисква безплатния Графичен анализ 4 за Android ВЕРСИЯ 4.7.1

Окомплектовка

Доставя се заедно с прикачващи накрайници, винт от найлон, помощна щанга, микро USB кабел и ръководство за работа

Спецификации

Обхват на измерване

Сила: ± 50 N

Ускорение: 3 оси, ± 16 g

Жироскоп: 3 оси, 2000°/s

Връзки

Безжична връзка: Bluetooth

Кабелен: USB

http://www.cometsystem.com/Sauermanngrouphttp://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/sensithttp://www.tandd.com/index.htmlTME.euhttp://www.vernier.com/
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG