H5521, Сензор-регулатор на CO2 с 2 релета и Ethernet

Каталожен № H5521.
H5521, Сензор-регулатор на CO2 с 2 релета и Ethernet
Анализатор и регулатор за концентрацията на въглероден диоксид. Измерването се извършва чрез една външна СО2 сонда, която е свързана към регулатора с 1m кабел. Регулаторът е оборудван с два релейни изхода с възможност за задаване и определяне на алармени лимити за всяко едно от тях. Регулаторът комуникира с помощта на един Етернет изход. Обхватът на измерване е от 0 до 10000 ppm СО2.
Цена: 1 530,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Концентрацията на въглеродния диоксид (CO2) напоследък се счита за важен параметър, който определя качеството на работната среда. Това е особено важно за сгради и помещения, където се събират много хора (заседателни зали, болници, училища, кина, театри, детски градини, др.). С помощта на този CO2 регулатор, инженерите и експертите по околна среда заедно със здравните специалисти могат да оптимизират вентилацията за създаване на здравословен условия за робота.

 

Измерването на CO2 се основава на доказаните със своята точност недисперсионни инфрачервени сензори (NDIR). Уникалната и патентована технология за автоматично калибриране компенсира стареенето на инфрачервения източник и гарантира висока надеждност, дългосрочна стабилност и елиминира необходимостта от периодично повторно калибриране в областта.

 

Области на приложение:

·         Управление на системите за сграден мениджмънт (HVAC)

·         Фирми и организации занимаващи се с климатични технологии

·         Училища, университети, заседателни зали, болници, кина, театри

·         Метеорологични станции, др.

 

Трансмитер-регулаторът е снабден с два релейни изхода за алармени указание или за контрол на външни устройства и един Етернет изход за комуникация с други устройства. Всяко реле е със собствена настройка за забавяне, хистерезис и активиране на звуков сигнал. Настройките се извършват от клавиатурата или през компютър. За настройка от PC е необходим специализиран софтуер (доставя се заедно с устройството) и интерфейсен кабел SP003 (поръчва се отделно, 27,00 EUR без ДДС).

 

Устройството се свързва чрез интерфейс Ethernet. Устройството е вътрешно разделена на две единици. Първата единица осигурява измерване и контролиране на изходните релета - тук е възможно промяна на параметрите на релетата директно през бутоните на устройството или чрез специализирания софтуер TSensor (доставя се заедно с устройството). Втората единица предоставя всички Ethernet услуги, неговата конфигурация е възможно чрез Telnet терминал или TSensor софтуера (тези настройки е невъзможно да се променят чрез бутоните на устройството).

 

Устройството поддържа следните формати за комуникация:

  • WWW страници с потребителски дизайн възможността
  • Modbus протокол
  • SNMPv1 протокол
  • SOAP

 

Инструментът може да изпрати предупредително съобщение към няколко определени точки, ако измерената стойност излезе извън алармените граници. Съществуват следните възможни начини за изпращане на „Предупреждение“:

  • Изпращане на електронно съобщение до максимум три имейл адреси
  • изпращане на SNMP трап до максимум три IP адреси
  • показване на алармата на WWW страницата на устройство
  • изпращане на съобщение до Syslog сървър

 

Алармени граници могат да бъдат определени чрез TSensor софтуер, Modbus, Telnet или SNMPv1 протокол. Аларменото състояние може да се чете направо от WWW страниците за устройството, Modbus или SNMPv1 протокола.

 

Алармените стойността на всяко реле е възможно да се определят или чрез TSensor софтуера, или чрез бутоните на устройството.

Ако е необходимо захранване по Ethernet, трябва да се използвате PoE сплитер. Съвместим и изпробван е например D-Link DWL-P50 сплитера. Устройството поддържа интернет протокол версия 4 (IPv6 не се поддържа).

 

Сензорът за измерване на CO2 концентрацията е монтиран във външна сонда, свързана с трансмитера посредством 1m кабел. Кабели с дължина 2 или 4 метра, могат да бъдат поръчани допълнително. Трансмитер-регулаторът има голям LCD екран, който при желание може да бъде изключен.

 

Устройството се доставя заедно със софтуер, сертификат за калибриране, декларация за съответствие и ръководство за работа.

Спецификация

Комуникационен изход

Ethernet

Измервани величини

Концентрация на въглероден диоксид (СО2)

Обхват на измерване

0 … 10000ppm СО2

Точност

±(100ppm +5%) при 25°C и 1013hPa

Конструкция

С външна сонда, индустриален дизайн

Изходящи релета

2 броя

Максимално превключващо напрежение, ток и мощност на релеен изход

50V, 2A, 60VA

Звукова аларма

Вградено сигнално устройство – превключваем

Работна температура

От -30 до +60°C

Интервали на измерване

15s

LAN свързване

RJ-45 конектор, 10Base-T or 100Base-TX

Комуникационен протокол

WWW, ModbusTCP, SNMPv1, SOAP

Алармен протокол

E-mail (SMTP), SNMP Trap, Syslog

Конфигурация

T-Sensor, Telnet, клавиатура

Скорост на комуникация

От 110 до 115200 Bd

Защита

IP30

Захранване

9-30Vdc, консумирана мощност 1W

Захранващ кабел

co-axial, diameter 5.5 x 2.1mm

Размери

136 x 150 x 45 mm (W x H x D)

Тегло

Прибл. 360 g

Гаранция

2 години

http://www.cometsystem.com/Sauermanngrouphttp://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/sensithttp://www.tandd.com/index.htmlTME.euhttp://www.vernier.com/
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG